Hudební školy AM Vyškov a ZŠ Vyškov, Nádražní 5


Informace o sborových zkouškách ve 2. pololetí

08.01.2021 12:43

Vážení rodiče a milí zpěváci,

 

epidemiologická situace se sice nezlepšuje, ale jelikož se všichni stále úspěšněji sžíváme s prostředím různých videokonferenčních programů, shodl jsem se s naším korepetitorem, že je načase začít se znovu setkávat a sdílet radost ze zpěvu a z krásy lidského hlasu.

Optimismus nám může dodat i podaná žádost o dotaci města Vyškova.

 

Naše představa by byla následující: začali bychom se scházet od druhého pololetí v tradičním pátečním čase. První zkouška by tedy proběhla 5. února v rozmezí 14:00-15:30. Vzhledem k tomu, že není možné, aby žáci udrželi v on-line prostředí pozornost celých 90 minut, pracovali bychom rozděleni na tři hlasy, tedy v časech 14:00-14:30 (1. hlas), 14:30-15:00 (2. hlas), 15:00-15:30 (3.+4. hlas). Setkávali bychom se v osvědčeném prostředí Meet, ve kterém učíme na ZUŠ (meet.vpsfree.cz). Koncem ledna bych Vám zaslal podrobnější informace o způsobu připojení, stejně jako notové materiály.

K organizaci je nutné vědět, kdo se na tyto sborové zkoušky nebude připojovat (věřím, že to bude menšina) - prosím, abyste mi tuto informaci případně sdělili obratem e-mailem.

Během druhého pololetí dořešíme úhradu členských příspěvků tak, že v souhrnu se bude jednat o jednu platbu za celý školní rok ve výši 1'000 Kč.

 

Zároveň se před námi rýsují konkrétní cíle a naděje, že bychom se mohli o nastudované skladby podělit s publikem nebo se soutěžní porotou.

Plánujeme se přihlásit na krajskou soutěžní přehlídku, na které jsme před dvěma lety zvítězili a která by se letos měla konat 24. 6. Na srpen je pak plánováno tradiční sborové soustředění v Blansku (středisko Vyhlídka), a to v termínu 14.8.-21.8.

 

Průběžné informace sledujte na webových stránkách Hudební školy AM.

 

Těšíme se na společné setkávání,

s pozdravem a přáním zdravého začátku roku 2021

Aleš Musil a Dalimil Ševčík



 

—————

Zpět